Ieder een eigen advocaat

Ieder een eigen advocaat

De ontbinding van een huwelijk kan op verzoek van beide partijen plaatsvinden maar kan ook op verzoek van slechts 1 van beide. Indien 1 van beide besluit dat het huwelijk duurzaam is ontwricht en geen mogelijkheden meer ziet de relatie te redden kan om ontbinding worden verzocht. De andere partij kan de uiteindelijke ontbinding niet tegenhouden.

Voor het bepalen van de alimentatie, verdeling van goederen en vaststellen van gezag en omgangsregelingen met de kinderen is de reden van de ontbinding van het huwelijk niet relevant.

Indien een partij eenzijdig het huwelijk wil ontbinden of er geen mogelijkheden meer zijn om samen afspraken te maken, nemen partijen ieder een eigen advocaat. De advocaat zal uitsluitend de belangen behartigen van 1 partij en proberen het maximale uit de zaak te halen. De advocaat van de tegenpartij zal uiteraard hetzelfde doen.

Het voordeel van een eigen advocaat is dat de advocaat aan uw zijde staat en geen andere belangen hoeft te vertegenwoordigen dan de uwe. U krijgt dus scherp en persoonlijk advies. Nadeel is dat partijen vaak lijnrecht tegenover elkaar komen te staan wat niet bevorderlijk is voor de onderlinge verstandhoudingen. Daarnaast is het uiteindelijk de rechter die bepaalt wat de verdeling wordt waarmee u uw lot dus deels in handen van de rechter legt.